22 Şubat 2011 Salı

Korku Toplumu

Başlık biraz siyaset meydanı koksa da bence bu ülkenin en büyük problemidir bu başlık. Evet biz bir korku toplumuyuz..Kötü beyinler tarafından yaratılmış saf bir ırkın evlatlarıyız..Herşeyden korkarız..Önlem alınmasını sadece bu dürtülerimiz tetikler..O yüzden alınan önlemler genelde saçma sapandır..Ama iş birbirimize vurmaya , dövmeye yeri gelip ateş etmeye gelince en cesur toplumuz diyede göğsümüzü kabartırız..Cesaret bunun neresinde ise biz hala o çılgın Türkleriz işte özetle..
Bunun fotoğrafa etkisi ne Güray ? çerçeveden dışarıya çıkma ? coştun mu sen dediğinizi duyuyor gibiyim J..hani sen fotoğraflarla , arada sırada şiirlerle , bilemedin xbox ile : ) vs. bu tip şeylerle karşımızdaydın..hani bize keyf-i sefalar vaat etmiştin..nedir şimdi bu toplumsal olaylara parmak atmak falan demeyin sevgili okur..Bakın başıma neler geldi ;
Her fotoğrafçı bir metro bir tren bir otobüs istasyonu sevdası ile yanıp tutuşur..yolculuk önemli bir şeydir..şiirde de , fotoğrafta da bir tema oluşturacak güce sahiptir..Bende bundan feyz ile ilk durağım Taksim Metrosu oldu tabiî ki..İlk kareyi alırken birden yanımda bir güvenlik görevlisi bitti..fotoğraf çekmek yasak cümlesini müthiş bir özgüven ve heybetle savurduktan sonra neden sorusu ile karşılaştı tabii ki ? Anlık bir aptallık anlık bir cevapla yasak kardeşim e geldi olay : )..Peki kardeşim dedim yürüdüm ama ben durur muyum ? deli gibi çekiyorum : ) Bu baskılara rağmen elimde birkaç güzel kare ile çıkarken iki adam koluma giriyor ve bizimle devam edin diyorlar ! Amerikan filmi değil inanın ! Siz kimsiniz diye bir bağırma benden , neticede itiş kakış ve sonuçta polis nezaretinde kontrol odasına gidiyoruz. Sorgu sual burada oluyor.. Kimsin neden çekiyorsun ??  Rus ajanıyım uçuracağım burayı ! Dalga geçmeyin lütfen ! Siz benimle dalga geçmeyin ! Avukat olmadan konuşmayacağım ve bu iş burada bitmeyecek!Beyefendi sakin olun ! Şimdi beyefendimi oldum ? ve ben dışarı ..İşte ÖZGÜRLÜK : )


Diğer durak Zeytinburnu Tren İstasyonu ..Elimde makine giriyorum istasyona daha gişe memuru ile başlıyor döngü ve çekim yasak diyor : )..Neden : ) ? Burası istasyon o yüzden ! Hadi ya : ) bu insanlarıda sokmayın buraya heryeri görüyorlar ! Ama fotoğraf çekmek yasak ! Hemde askeri bölge ! Askeri bölgeye istasyon yapılırmı delirdiniz mi ? Ben bilmem yasak ! Neyse içeri girdim iki kare aldım tüm inadımla ve sanat aşkı ile tabii ki : )..Pat polis memuru yanımda ! Çekim yasak şikayet geldi hakkınızda ! Neeee ! Tabii ki gişe memuru ! ..Polis tarafından çıkartılıyorken Jandarma geldi ! Akseri bölgede çekim yapmışsınız ! Hepinize teşekkür ediyorum daha önce kendimi bu kadar değerli hissetmemiştim ! ! diyerek uzaklaşmaca..Bari merdivenleri çekiyim derken sivil halkımızdan bir amca ; ne çekiyorsun ulan her yeri !!! Amca uzaklaş yoksa makinayı kafanda kıracağım !!! Zırt sivil polis yanımda hayırdır beyefendi modu ! ! Ben yine kaçış ve işte ÖZGÜRLÜK : )

Bunun yanında elimde makine gören herkes tedirgin ..Objektif onlara döndüğü anda birden “ne oluyor” manasında kötü bakışlar..Ama ben o insanlara işte bu yüzden kızamıyorum..Dedim ya ; bizler kötü zihinlerle yaratılmış korku toplumuyuz..Saflığımız bu uğurda armağandır canım ülkeme …


3 yorum:

  1. kendine bir sarı basın kartı edin, eminönünden. soranlara da seyahat dergisinde ya da daha makbulü bol tirajlı bir gazetenin haftasonu magazin ekinde çalıştığını söyle.. daha da sorana, sizin mesleğinizle ilgili sıkıntılarınızı dinlemek ve bunu geniş kitlelere yaymak istiyorum de.. o da olmazsa çek ve tabana kuvvet kaç :)

    YanıtlaSil
  2. Bunu deneyip sonuçlarını burada paylaşacağım;)gerçekten iyi fikir:)

    YanıtlaSil
  3. inanamıyorum:(
    içim daraldı okurken..

    YanıtlaSil